Υλικά
• 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια (φιλέτο από μπούτι, χωρίς πέτσα)
• 4 κ. σ. ελαιόλαδο
• 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
• 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
• 140 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
• ½ κ. γ. μέλι
• ½ κ. γ. σκόνη σκόρδου
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και βάζουμε το κοτόπουλο. Το μαγειρεύουμε για 8–10 λεπτά, γυρίζοντάς το ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου και τη ρίγανη και σοτάρουμε για 1–2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1–2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το μέλι, την ντομάτα κονκασέ και το πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε και τις ελιές και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
