25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας και νιόκι
spot_img

Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας και νιόκι

-

Υλικά
700 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμυδάκι, κομμένο σε κύβους
225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 πρέζα θρυμματισμένου κόκκινου πιπεριού
1 πακέτο νιόκι
3/4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
3 φλ. τσαγιού σπανάκι
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, 4 λεπτά ανά πλευρά. Εν συνεχεία τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Μειώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη μία κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για ένα ακόμη λεπτό.
Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να σιγοβράσει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα νιόκι και επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί, 8 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρούμε εκ νέου το κοτόπουλο από το τηγάνι. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Αφού κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες το επαναφέρουμε στο τηγάνι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

spot_img
spot_img