Υλικά
• 1 κοτόπουλο
• 4 μελιτζάνες φλάσκες
• 3 γλυκοπατάτες
• 3 πατάτες
• Ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• 200 ml κρασί
• 4 ντομάτες
• 1/2 κ.γ. ρίγανη – βασιλικό
• 2 κολοκυθάκια
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκ. Σκόρδο
• 1+1 πιπεριά, κόκκινη και κίτρινη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Κατόπιν βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι, για να ξεπικρίσουν. Προθερμαίνουμε φούρνο, σε ταψί βάζουμε τις πατάτες & μελιτζάνες & κολοκυθάκια λίγο αλάτι λαδάκι και ψήνουμε για 30′ περίπου να πάρουν χρώμα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρεμμύδι σκόρδο πιπεριά κοτόπουλο. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τριμμένες ντομάτες, ζάχαρη, ρίγανη, βασιλικό, αλάτι & πιπέρι και ένα ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για 40-50′ και προσέχουμε μην χρειαστεί νερό! Όταν γίνει, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, κολοκυθάκια & πατάτες και βράζουμε ακόμη για 15′ περίπου, ως να μείνει με το λαδερό ζουμάκι του !
Σερβίρουμε ζεστό με λίγο φρέσκο μαϊντανό αν θέλουμε και συνοδεύεται τέλεια με πράσινη σαλάτα και φέτα τυρί! Φυσικά κρασί της επιλογής σας και καλή όρεξη !!!
