31.5 C
Athens
Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚοτόπιτα χωρίς φύλλο με βρώμη και φαγόπυρο
spot_img

Κοτόπιτα χωρίς φύλλο με βρώμη και φαγόπυρο

-

Υλικά
• 3 μπούτια κοτόπουλου (περίπου 300–350 γρ.)
• 250 γρ. ανθότυρο
• 200 γρ. γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά
• 200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
• 1 αβγό και 2 ασπράδια
• 30 γρ. βρώμη
• 20–25 γρ. νιφάδες φαγόπυρου
• 50 γρ. νερό
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
• σουσάμι (για την επικάλυψη πριν από το ψήσιμο)
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα μπούτια κοτόπουλου στον φούρνο. Αφού ψηθούν, τα καθαρίζουμε από τα κόκαλα και τα λίπη, κρατώντας μόνο το ψαχνό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αβγό, τα ασπράδια, το γιαούρτι, το νερό και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη γραβιέρα, τη βρώμη και τις νιφάδες φαγόπυρου. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ανθότυρο και το ψαχνό από το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε ξανά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με σουσάμι, ώστε να καλύψει ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για 25–30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

spot_img
spot_img