33.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣKολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί
spot_img

Kολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί

-

Κι αυτή συνταγή είναι εξόχως καλοκαιρινή και τη συναντάμε κατά κόρον στην περιφέρεια. Και σίγουρα είναι πρωτότυπη στο να τρως τα λουλούδια του κολοκυθιού. Οι κολοκυθοανθοί μαζεύονται μόνο το πρωί, διότι είναι η μόνη ώρα που είναι ανοιχτοί και τοποθετούνται ο ένας μέσα στον άλλο σαν χωνάκια παγωτού. Η ξινομυζήθρα είναι ένα εκπληκτικό μαλακό τυρί με πιπεράτη και ξινούτσικη γεύση. Αν δεν έχουμε ξινομυζήθρα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με φέτα, αλλά το φαγητό δεν θα έχει την ιδιαίτερη γεύση που του δίνει η ξινομυζήθρα.

Εκτέλεση

Πλένουμε πρώτα τους κολοκυθoανθούς προσεκτικά, αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τον κίτρινο στήμονα (διότι είναι πολύ πικρός) και τους αφήνουμε να στραγγίσουν. Ξεκινώντας τη συνταγή κολοκυθοανθοί γεμιστοί, ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα με τις ντομάτες, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα που φτιάξαμε και τους στρίβουμε μπροστά. Πανάρουμε τους κολοκυθοανθούς σε αλατισμένο αλεύρι, τους βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος τους πανάρουμε σε φρυγανιά που έχουμε ρίξει μέσα ψιλοκομμένο άνηθο.

Αραδιάζουμε τους κολοκυθοανθούς σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για περίπου 3-4΄μέχρι να ροδίσουν. Φροντίζουμε το λάδι να καλύπτει τους κολοκυθοανθούς. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

 

 

spot_img
spot_img