Υλικά
6 κολοκύθια μέτρια, σε ροδέλες ή λωρίδες
6 φέτες κατσικίσιο τυρί (σε ροδέλες)
120γρ. πεκορίνο τριμμένο
8 ντομάτες μέτριες, σε ροδέλες
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200ml κρέμα γάλακτος
100γρ. φρυγανιά
2 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ την κρέμα με το τριμμένο πεκορίνο και το βασιλικό. Λαδώνετε και πασπαλίζετε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη φρυγανιά. Στρώνετε σε μια σειρά τα κολοκύθια. Απλώνετε τις ντομάτες σε σειρά πάνω στα κολοκύθια. Ρίχνετε το μισό περιεχόμενο του μπολ (κρέμα-πεκορίνο) και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος απλώνετε το κατσικίσιο τυρί. Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.