Υλικά
• Περίπου 300gr κιμάς μοσχαρίσιος
• 5-6 μέτρια κολοκυθάκια
• 2-3 μέτριες πατάτες
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
• 2 μέτριες ντομάτες και 1 κουταλιά πελτέ (αν δεν είναι πολύ ώριμες)
• 5-6 κλαδάκια μαϊντανό
• Αλάτι-Πιπέρι
• Κύμινο
• Προαιρετικά ½ κούπα κρασί (λευκό ή ροζέ)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι (σε καρεδάκια) με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε να αλλάξει χρώμα και αφού απορροφήσει τα υγρά του σβήνουμε με κρασί ή με νερό. Αλατίζουμε ελαφρά και σιγομαγειρεύουμε για κανένα μισάωρο. Ωστόσο καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τα κολοκυθάκια ολόκληρα, χαραγμένα σταυρωτά, τις πατάτες σε φέτες, τα σκόρδα σε φετάκια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε επίσης τη μια ντομάτα τριμμένη και την άλλη κομμένη σε μικρά κομμάτια (ή και τις δυο τριμμένες αν μας ενοχλούν τα κομματάκια…). Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο 4-5 (max 9) και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Δεν ανακατεύομε απλά κουνάμε πέρα δώθε την κατσαρόλα ή μετακινούμε με ένα κουτάλι τα υλικά μας για να μη πιάσουν. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νεράκι πότε-πότε.
Όταν το φαγητό μας ετοιμαστεί και μείνει με μια πηχτή ωραία σάλτσα, αφήνουμε να «μαρουβίσει» λίγη ώρα και σερβίρουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι.