Υλικά
• 8 μικρά κολοκυθάκια
• 1/2 φλιτζάνι κινόα
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας άνηθος
• 1 κ.σ. δυόσμος
• χυμός από 1 λεμόνι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι. Σε κατσαρολάκι, βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στραγγίζουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε την κινόα με το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι), σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30-35 λεπτά.
