30.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚολιός στο τηγάνι με ρεβίθια λεμονάτα
spot_img

Κολιός στο τηγάνι με ρεβίθια λεμονάτα

-

Υλικά

  • 4 κολιούς μέτριους, φιλεταρισμένους με το δέρμα
  • 250γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150ml ζωμό λαχανικών
  • 85γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό χοντροκομμένο
  • αλάτι και πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κολιού και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα επίσης το ζωμό λαχανικών, τις λιαστές ντομάτες και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί τηγανίζουμε τα φιλέτα του κολιού σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ρίχνουμε στα ρεβίθια το χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι και το βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα. Το σωστά σερβίρισμα στο συγκεκριμένο πιάτο είναι δύο φιλέτα κολιού γαρνίροντας με επιπλέον βασιλικό.

 

spot_img
spot_img
spot_img