17.9 C
Athens
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚοκκινιστό με τον τρόπο της γιαγιάς
spot_img

Κοκκινιστό με τον τρόπο της γιαγιάς

-

Υλικά
• 1.200 gr. μοσχαρίσιο χτένι
• 3 μέτρια κρεμμύδια
• 250 ml. Ελαιόλαδο
• 250 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
• 2 ξυλάκια κανέλας
• 5-6 μπαχάρια
• 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
• 1 κ σ. πελτέ
• Αλάτι-πιπέρι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• Αλεύρι για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας, και καθαρίζουμε αν έχει εξωτερικά λιπάκια. Το αλευρώνουμε, το τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι, και μετά στην κατσαρόλα με το λάδι, αλευρωμένο ελαφρά, το γυρίζουμε δύο τρεις φορές από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος προσθέτω και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να σοταριστούν ανακατεύοντας. Σε αυτό το σημείο σβήνουμε το κρέας με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα και την ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, κανέλα και μπαχάρια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάζει το κρέας, και αφού πάρει μια βράση κλείνουμε την χύτρα για 45 λεπτά. Αποσυμπιέζουμε την χύτρα, το κρέας είναι λουκούμι και το θέλουμε με λίγη σάλτσα περισσότερη. Το συνοδεύουμε, είτε με ρύζι, είτε με πατάτες, είτε με κριθαράκι.

spot_img
spot_img