Υλικά
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1/4 κ.γ καυτερό μπούκοβο
• 1 κ.σ. τοματοπελτές
• 800g ντομάτα ψιλοκομμένη (κονκασέ)
• 500 ml νερό ή ζωμός λαχανικών
• 500g σπανάκι
• 150g κόκκινες φακές
• 150g πλιγούρι
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ξύνοντας παράλληλα τον πάτο της κατσαρόλας με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το νερό και μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τις φακές, το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
Βγάζουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να καθίσει για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
