Υλικά
• 300 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης
• 150 γρ. σαρδέλες
• 450 τριμμένη ντομάτα
• 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 100 γρ. ελιές σε ροδέλες
• 3 κ. σ. κάπαρη
• 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
• 1 κ. σ. ελαιόλαδο
• 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
• φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τις σαρδέλες, τις ελιές, την κάπαρη, τη ντομάτα και προαιρετικά λίγο μπούκοβο και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερα από αυτά που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε το κοφτό μακαρόνι και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας και 2-3 λεπτά και προσθέτοντας μικρή ποσότητα από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
