28.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚλασικό μυδοπίλαφο
spot_img

Κλασικό μυδοπίλαφο

-

Υλικά

  • 1 κιλό κατεψυγμένα μύδια χωρίς κέλυφος (2 κιλά μύδια με το κέλυφος)
  • 2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 2 ποτήρια ρύζι γλασέ
  • 2 ποτηράκια κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • μισή συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα
  • 1 φύλο δάφνης
  • λίγο καυτερό μπούκοβο
  • μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο κατά βούληση
  • λάδι για την κατσαρόλα
  • αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι τη μαραθόριζα και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας τη δάφνη το μπούκοβο τα μύδια και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά  μέχρι να φουσκώσει  το ρύζι. Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά  και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img
spot_img