20.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚερκυραϊκός μπακαλιάρος μπιάνκο
spot_img

Κερκυραϊκός μπακαλιάρος μπιάνκο

-

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Κέρκυρας είναι ο μπακαλιάρος μπιάνκο, με την δεμένη λευκή σάλτσα. Μοιάζει πολύ με ψαρόσουπα, αλλά δεν είναι γιατί δεν έχει τόσα υγρά όσο η σούπα. Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ και νόστιμο φαγητό με ψάρι και πατάτες που φτιάχνονται μαζί στην κατσαρόλα και ο φρέσκος χυμός λεμονιού σε συνδυασμό με το πιπέρι του δίνει μια παραπάνω ένταση στη γεύση.

Υλικά

  • 3 φρέσκους μπακαλιάρους μεσαίου μεγέθους
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, δύο ποτήρια νερό, το σκόρδο και λίγο φρέσκο πιπέρι. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες και τα ψάρια έτσι ώστε κι αυτά να είναι σκεπασμένα από το νερό -σε περίπτωση που δεν είναι συμπληρώνουμε όσο ακόμα νερό χρειάζεται και προσθέτουμε αλάτι.

Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45 λεπτά και κοιτάζουμε να χυλώσει το φαγητό- πρέπει να έχει λίγο νερό. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και χυλωμένο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού να πάει παντού στην κατσαρόλα και σε 1-2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

Στο πιάτο βάζουμε από κάτω τις πατάτες, κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον τοποθετούμε από πάνω τους και στο τέλος ρίχνουμε μια γενναία κουταλιά από την σάλτσα λεμονιού.

spot_img
spot_img
spot_img