Υλικά
• 700 γρ. κιμά προβατίνας
• 300 γρ μοσχαρίσιο κιμά
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
• 3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1 κουταλάκι κύμινο
• 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
• 1/2 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
• 1/2 κουταλάκι σούμακ
• 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τη σόδα και το ξύδι. Ζυμώνουμε πολύ καλά (τουλάχιστον 10 λεπτά με τα χέρια) μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και να αρχίσει να γίνεται λίγο κολλώδες. Αυτό βοηθάει στο να κρατήσει το σχήμα του το κεμπάπ στο ψήσιμο. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και τ5ο αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή ακόμα καλύτερα όλη τη νύχτα.
Πριν το ψήσιμο, πλάθουμε τα κεμπάπ σε μακριά, λεπτά «μπαστουνάκια» γύρω από μεταλλικές ή ξύλινες σούβλες, ή απλά σε χέρια με ελαφρώς βρεγμένα δάχτυλα για να μην κολλάει ο κιμάς.
Ψήνουμε τα κεμπάπ σε ψησταριά ή σχάρα με μέτρια φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα και να πάρουν ωραίο χρώμα. Εγώ τα έψησα στο air fryer για 24 λεπτά και κάθε 5 λεπτά τα γυρνούσα. Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, φρέσκο μαϊντανό και γιαούρτι ή τζατζίκι.
