29.1 C
Athens
Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚεμπάπ από Προβατίνα
spot_img

Κεμπάπ από Προβατίνα

-

Υλικά
• 700 γρ. κιμά προβατίνας κατά προτίμηση από σπάλα ή λαιμό
• 300 γρ μοσχαρίσιο κιμά
• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
• 3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού σούμακ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
Εκτέλεση
Βάλε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τη σόδα και το ξύδι. Ζύμωσε πολύ καλά (τουλάχιστον 10 λεπτά με τα χέρια) μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και να αρχίσει να γίνεται λίγο κολλώδες. Αυτό βοηθάει στο να κρατήσει το σχήμα του το κεμπάπ στο ψήσιμο. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή ακόμα καλύτερα όλη τη νύχτα.
Πριν το ψήσιμο, πλάσε τα κεμπάπ σε μακριά, λεπτά «μπαστουνάκια» γύρω από μεταλλικές ή ξύλινες σούβλες, ή απλά σε χέρια με ελαφρώς βρεγμένα δάχτυλα για να μην κολλάει ο κιμάς. Ψήσε τα κεμπάπ σε ψησταριά ή σχάρα με μέτρια φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα και να πάρουν ωραίο χρώμα. Σερβίρισε με πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, φρέσκο μαϊντανό και γιαούρτι ή τζατζίκι.

spot_img
spot_img