Υλικά
• ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο ή ghee ή λάδι καρύδας
• ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος
• 12 αβγά
• 1 φλιτζάνι κρυσταλλική στέβια με ερυθριτόλη
• 1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
• 1 κλωναράκι βανίλια
• 1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
• 1 κ.γλ. μπέικιν παόυντερ χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ΟC.
Χτυπάτε με μίξερ μαζί το βούτυρο, το γάλα καρύδας, τα αβγά, τη κρυσταλλική στέβια, το αλάτι, και του σπόρους από ένα κλωναράκι βανίλια.
Αναμιγνύετε το αλεύρι καρύδας με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε στο υγρό μίγμα. Ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μίγμα είτε σε μια μακρόστενη φόρμα (28x18x5 εκ.) ή σε στρογγυλό ταψάκι για κέικ (22 εκ. διάμετρο) καλά βουτυρωμένο.
Το ψήνετε για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό όταν το βάζετε στο κέντρο του κέικ.
Το βγάζετε από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.
