22.7 C
Athens
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚεφτεδάκια μελιτζάνας με σφέλα Μεσσηνίας
spot_img

Κεφτεδάκια μελιτζάνας με σφέλα Μεσσηνίας

-

Υλικά
• Ι μεγάλη μελιτζάνα
• 2 αυγά χτυπημένα
• Τυρί σφέλα 2/3 κούπας
• 1 Ντομάτα χωρίς σπόρια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
• Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
• Βασιλικός 1 πρέζα
• Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι. Μετά από 20 λεπτά πλένουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις κόβουμε σε κύβους και τις τηγανίζουμε ελαφρώς μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά εκτός από την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Πλάθουμε κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2′ περίπου χωρίς να τα αλευρώσουμε. Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 30′ περίπου στους 18 C αέρα. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα του βασιλικού.

spot_img
spot_img