Υλικά
• Καβούρια 2 μπλε ανοιγμένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
• Πράσο ψιλοκομμένο 1/3 φλιτζανιού
• Κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
• Κρεμμύδι 1 ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
• Φινόκιο 1/2 σε καρεδάκια
• Πιπεριά πράσινη 1/4 σε καρεδάκια
• Πιπεριά κόκκινη 1/4 σε καρεδάκια
• Ντοματάκια ψιλοκομμένα 100 gr
• Ούζο 1/2 ποτηράκι
• Κρασί 1/2 ποτήρι λευκό
• Βούτυρο 50 gr
• Ελαιόλαδο 100 ml
• Ζωμός κότας 200 ml
• Ρύζι για ριζότο 200 gr
• Αλάτι- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε το ρύζι το οποίο έχουμε πλύνει καλά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.
Όταν γυαλίσει προσθέτουμε το καβούρι και τις πιπεριές. Αφήνουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με το ούζο και το κρασί. Μόλις πιούν τα υγρά τους προσθέτουμε τα ντοματάκια και το ζωμό. Ανακατεύουμε προσεκτικά και κυκλικά για να μη σπάσει ο κόκκος, μέχρι να γίνει το πιλάφι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον υγρά. Στο τέλος ρίχνουμε τον κόλιανδρο και το βούτυρο για να γλασάρει το καβουροπίλαφο.
