Υλικά
• 2 κιλά κατσικάκι σπάλα ή μπούτι
• 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
• 500 γρ. πατάτες, χοντροκομμένες
• 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
• 2 πράσινες πιπεριές, χοντροκομμένες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
• 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
• ½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
• ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 κ. σ. μέλι
• 2 κ. σ. μουστάρδα
• χυμός από 2 λεμόνια
• αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε βαθιές τρύπες σε διάφορα σημεία του κρέατος και βάζουμε μέσα μπόλικο αλατοπίπερο και από μία σκελίδα σκόρδο. Επίσης τρίβουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος με αλατοπίπερο και δενδρολίβανο. Βάζουμε το κατσικάκι στη γάστρα και γύρω-γύρω αραδιάζουμε τα λαχανικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι, τη μουστάρδα και τον χυμό των λεμονιών.
Περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με το μείγμα, αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να ψηθούν τα λαχανικά. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά το κατσίκι.
