12 C
Athens
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚάθε πράγμα τον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός
spot_img

Κάθε πράγμα τον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός

-

Κολιοί ξιδάτοι

Υλικά
6 κολιοί
2 κεφάλια σκόρδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια του τσαγιού ξίδι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε. Μεταφέρουμε τα ψάρια σε πιατέλα με χαρτί, προκειμένου να στραγγίσουν. Σε ένα καθαρό τηγάνι βάζουμε το ο ελαιόλαδο που χρησιμοποιήσαμε νωρίτερα, το ξίδι, τα σκόρδα που έχουμε κοπανίσει πολύ καλά σε ένα γουδί, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζάνι ξίδι, και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ψάρια και τα τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι ξίδι και βράζουμε ξανά τη σάλτσα μέχρι να πιεί όλο το ξίδι.

 

spot_img
spot_img
[td_block_5 limit="10" ajax_pagination="infinite" f_ajax_font_family="617" f_header_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]
spot_img
[td_block_5 limit="10" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="load_more" sort="" category_id="" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" show_excerpt="none" art_title_pos="bottom" show_cat="none" show_author="none" show_btn="none" f_header_font_family="617" f_ajax_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]