13.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚασιώτικο πιλάφι με μοσχάρι
spot_img

Κασιώτικο πιλάφι με μοσχάρι

-

Υλικά
• 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
• 2 κιλά μοσχάρι ή αρνί ή κατσίκι
• 2-3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπολτε
• 5-6 ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ξυλάκι κανέλα
• 400 γρ. ρύζι γλασέ
• 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
• αλάτι
• μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, θωρακίζουμε το κρέας πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Κατόπιν, τσιγαρίζουμε μέσα το κρεμμύδι και τον πελτέ για 1΄ και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου 2 ώρες. Κατόπιν, σουρώνουμε το ζουμί για να κάνουμε το πιλάφι. Το μετράμε σε όγκο, θέλουμε να είναι 1 φλιτζάνι ρύζι και 3 φλιτζάνια ζουμί. Πρώτα πλένουμε καλά το ρύζι και το προσθέτουμε στο ζουμί που βράζει ανακατεύοντας. Έπειτα από 10΄ αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά. Το περιχύνουμε με το βούτυρο, λιωμένο και καυτό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img