27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚαλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες
spot_img

Καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες

-

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο αβγού
  • 120γρ. φέτα
  • 100γρ. γραβιέρα
  • 100γρ. μανούρι
  • 1 κ. σουπ. άνηθο
  • 1 κ. σουπ. μαϊντανό
  • 2 κ. σουπ. Δυόσμο
  • 2 κ. σουπ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 3 κ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ. σουπ. Αλεύρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Σως γιαουρτιού

  • 250γρ. γιαούρτι
  • 1 κ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στον τρίφτη στο χοντρό αλλά προσέχουμε όσο μπορούμε να μη βάζουμε τη σάρκα από το εσωτερικό γιατί μετά θα μας βγουν με πολλά υγρά οι κολοκυθοκεφτέδες, οπότε τρίβουμε το εξωτερικό, δεν θέλουμε πολλά σπόρια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και βουτάμε για ένα λεπτό τα τριμμένα κολοκυθάκια εκεί και τα βγάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει παγωμένο νερό με παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε πιο τραγανά τα τριμμένα κολοκύθια απ’ το να τα λιώσουμε βάζοντας αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.  Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμύδι, τρίβουμε τα τυριά. Σε ένα μπολ μεγάλο προσθέτουμε: τα μυρωδικά, το σωταρισμένο κρεμμύδι, τα αβγά, τα τυριά, το φρέσκο κρεμμύδι, ξύσμα λεμόνι, τη φρυγανιά, το αλεύρι. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.  Έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

 

spot_img
spot_img