26.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚαλοκαιρινό σουβλάκι με γαρίδες
spot_img

Καλοκαιρινό σουβλάκι με γαρίδες

-

Υλικά

  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Το χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 40 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το χυμό λάιμ σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε αργά το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθεί η μαρινάδα. Το ποθετούμε τις γαρίδες σε μια μεγάλη σακούλα που κλείνει καλά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαρινάδας. Σφραγίζουμε τη σακούλα και κάνουμε απαλό μασάζ στις γαρίδες. Βάζουμε τις γαρίδες στο ψυγείο από μία έως έξι ώρες.

Όταν έρθει η ώρα προθερμαίνουμε τη σχάρα την οποία λαδώνουμε ελαφρά. Τοποθετούμε πέντε (5) γαρίδες σε κάθε σουβλάκι. Ψήνουμε τα σουβλάκια γαρίδας στο γκριλ μέχρι να γίνουν έντονα ροζ εξωτερικά και το κρέας να είναι αδιαφανές, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.

 

spot_img
spot_img