Ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια και στην γεύση και πλούσια σε βιταμίνες είναι και ο βακαλάος. Ειδικά ο φρέσκος μπακαλιάρος που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις μαμάδες για να φτιάξουν τις ψαρόσουπες των παιδιών τους. Οι παλιότεροι θεωρούν τον υγράλατο μπακαλιάρο ως τον ιδανικό για το τραπέζι την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την 25η Μαρτίου. Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε δύο συνταγές με βάση τον φρέσκο μπακαλιάρο, που συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας το καλοκαίρι. Μιλάμε για μπακαλιάρο πλακί και μπριάμ με μπακαλιάρο.