26.2 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚαλαμαράκια γεμιστά
spot_img

Καλαμαράκια γεμιστά

-

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια μεγάλα
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμαράκια, αφαιρώντας τα πλοκάμια και τα εντόσθια. Τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε.

Για την προετοιμασία της γέμισης κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια, τα πλοκάμια, το μαϊντανό, το ρύζι και τα σοτάρετε. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει λίγο. Έπειτα, γεμίζετε τα καλαμαράκια ένα ένα και τα κλείνετε με οδοντογλυφίδες και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σε άλλη κατσαρόλα για την ετοιμασία της σάλτσας βάζετε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε για 15’. Ρίχνετε τη σάλτσα στο πυρίμαχο σκεύος και το σκεπάζετε. Ψήνετε στους 190C για 30’. Αφού κρυώσουν λίγο τα καλαμαράκια, τα σερβίρετε.

spot_img
spot_img
spot_img