Υλικά
• 500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
• 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
• 4 αυγά
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 κ.σ. αλάτι
• 300 γρ. φέτα
• Πιπέρι
• Νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα 3 αυγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 2 1/2 ποτήρια νερό, το αλάτι & το πιπέρι & χτυπάμε, εκ νέου, όλο το μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά όλο το αλεύρι στα προηγούμενα υλικά & χτυπάμε πάλι όλο το μείγμα. Προσθέτουμε 150 γρ. (τη μισή) φέτα, την οποία θρυμματίσαμε. Στο μεταξύ, έχουμε ήδη προσθέσει το βούτυρο σ’ ένα ταψί, το οποίο τοποθετήσαμε στο φούρνο, & τον προθερμάναμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Περιχύνουμε το χυλό στο ταψί, σιγά-σιγά, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σ’ όλο το ταψί, & προσθέτουμε από επάνω τα υπόλοιπα 150 γρ. της θρυμματισμένης φέτας. Χτυπάμε το άλλο ένα αυγό, με 2 κ.σ. νερό, & το περιχύνουμε, σιγά-σιγά, επάνω από την πίτα για να πάρει χρώμα, κατά το ψήσιμο. Τοποθετούμε το ταψί στο χαμηλότερο μέρος του φούρνου & κλείνουμε το πορτάκι. Θέτουμε την ένδειξη στους 170° & αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει.
Μετά το τέλος τους ψησίματος, αφαιρούμε την αλευρόπιτα από το φούρνο & τοποθετούμε το ταψί επάνω σε μια βρεγμένη πετσέτα, για να μην κολλήσει η πίτα στο ταψί. Αφαιρούμε την πίτα με μια πλαστική σπάτουλα, προκειμένου να μη γδάρουμε το ταψί, τη συνοδεύουμε με γιαούρτι.
