17.7 C
Athens
Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΗ γαριδομακαρονάδα της μαμάς
spot_img

Η γαριδομακαρονάδα της μαμάς

-

Υλικά
• 500γρ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
• 3 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες καρέ
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 φρέσκο κρεμμύδακι ψλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 50 ml ελαιόλαδο
• 50 ml ούζο
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό
• 1 κύβος λαχανικών
• 1 φύλλο δάφνης
• Μαϊντανός
• Αλάτι-πιπέρι
• 500γρ ζυμαρικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, προσθέτουμε τον κύβο, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δάφνη και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά ίσα να μαραθούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε καλά για άλλα 10 λεπτά! Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για ένα λεπτό προσθέτουμε πολύ λίγο νερό κ αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να χυλώσει η σάλτσα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα, προσθέτουμε και μια κουτάλα νερό από αυτό που τα βράσαμε, τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με μαϊντανό.

spot_img
spot_img