19.2 C
Athens
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓλυκόξινα κεφτεδάκια από τον Γιώργο Τσούλη
spot_img

Γλυκόξινα κεφτεδάκια από τον Γιώργο Τσούλη

-

Υλικά
Για τον κιμά
• ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 καρότο, μέτριο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
• ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
• 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
• 35 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
• 1 αυγό
• Αλάτι-Πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
• 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
• 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
• 1 κρεμμύδι, κομμένο κυδωνάτο
• 1 μέτριο καρότο, κομμένο σε λεπτά στικς
• 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 60 ml μηλόξιδο
• 2 κ.σ. κέτσαπ
• 150 ml νερό
• Αλάτι-Πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον κιμά, την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν έρθει σε θερμοκρασία τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες και τους ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε το μηλόξιδο, την κέτσαπ, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά. Όταν είναι έτοιμα, τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρουμε τα γλυκόξινα κεφτεδάκια ζεστά, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.

spot_img
spot_img