Υλικά
1 κιλό φράουλες ώριμες
700γρ. ζάχαρη
½ φλιτζ. Κονιάκ
Χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένετε προσεκτικά τις φράουλες και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη, σε στρώσεις και στο τέλος τις περιχύνετε με το κονιάκ.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της, τις βάζετε στο ψυγείο και τις αφήνετε 10-12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Την άλλη μέρα, βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση, βράζετε για 5’ και ξαφρίζετε όσο βγάζουν αφρούς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και να σταθεί 5 με 6 ώρες τουλάχιστον.
Επειτα, σουρώνετε τις φράουλες, βράζετε το σιρόπι μόνο του στην κατσαρόλα για 5’ και ξαναρίχνετε μέσα τις φράουλες με το χυμό του λεμονιού. Βράζετε για 4-5’ περίπου ακόμη από την ώρα που θα πάρει βράση.