Υλικά
- 8 γαρίδες Νο 3 ολόκληρες
- 300 γρ μύδια με το κέλυφος
- 300 γρ καλαμαράκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- μισό ποτήρι νερού λάδι
- μισό φλιτζάνι ούζο
- μια συσκευασία ντομάτα κονκασέ
- 350 γρ κριθαράκι ψιλό
- ⅓ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα
- 2 ½ ποτήρια νερό
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι τις γαρίδες και τα καλαμαράκια για μισό λεπτό από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάδι τα μύδια και σβήνουμε με το ούζο, σκεπάζουμε και αφήνουμε για ένα δύο λεπτά, να ανοίξουν τα μύδια. Τα βγάζουμε και αυτά στο ταψί με τρυπητή κουτάλα, Πετάμε όσα είναι κλειστά,
Στην ίδια κατσαρόλα (προσθέτουμε λίγο λάδι αν χρειάζεται) ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα τα θαλασσινά, αλάτι πιπέρι, το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά, Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
Σερβίρουμε αμέσως γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο δυόσμο. Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο ωμό λάδι.