28.8 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓιουβέτσι κοτόπουλο στο τηγάνι
spot_img

Γιουβέτσι κοτόπουλο στο τηγάνι

-

Υλικά
1,5 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/4 κ. λευκό κρασί
2 κ. κριθαράκι χοντρό
700-800 γρ. ζωμό ή νερό
60-70 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα
1/2 ματσάκι βασιλικό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καρυκεύουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 5-7′. Τραβάμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 5-6′ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί στο μισό του. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3′ να ζεσταθεί.
Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό (θέλουμε να καλυφθούν πλήρως τα ζυμαρικά). Δυναμώνουμε τη φωτιά για να αρχίσει ο βρασμός. Χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10′. Ανακινούμε το τηγάνι που και που. Μετά το πέρας του χρόνου, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τον βασιλικό και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3′ ακόμα. Αφήνουμε για 5′ εκτός φωτιάς και σερβίρουμε με έξτρα τυρί και βασιλικό.

 

spot_img
spot_img
spot_img