13.9 C
Athens
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓιουβέτσι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
spot_img

Γιουβέτσι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

-

Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
• 2/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 250 γρ. χυμός ντομάτας
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1 ποτηράκι λευκό κρασί
• Αλάτι-πιπέρι
• Μπαχάρι
• 1 φύλλο δάφνης
• 500 γρ. κριθαράκι χωρίς γλουτένη
• κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι και τ’ αφήνουμε για λίγο να φύγουν τα πολλά νερά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ¼ ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω-γύρω τα κομμάτια κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή να μην το τρυπάτε με το πιρούνι και χάσει τα υγρά του.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει βάζουμε το κριθαράκι χωρίς γλουτένη και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι εντελώς. Με αυτόν τον τρόπο το κριθαράκι μας δεν θα λασπώσει. Σουρώνουμε το κριθαράκι και το αδειάζουμε στο ταψί μας, προσθέτουμε το κοκκινιστό μοσχάρι και περιχύνουμε με όλη τη σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε και να χρειαστεί προσθέτουμε βραστό νερό. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με το τυρί μας και το αφήνουμε για λίγο να γκραντιναριστεί.
Αντί για χυμό ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρεσκοτριμμένες ντομάτες.

spot_img
spot_img