Υλικά
• Σαρδέλες 1 κιλό
• Σκορδο 1 σκελίδα
• Σάλτσα Ντομάτας 100 γραμμάρια
• Ελαιόλαδο 100 ml περίπου
Για την γέμιση
• Φέτα 400 γραμμάρια περίπου
• Πιπεριά Φλωρίνης 1 μικρή
• Σκόρδο 1-2 σκελίδες
• Άνηθος 2-3 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κόκκαλο. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, το σκόρδο λιωμένο και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατίζουμε τις σαρδέλες και βάζουμε από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε σαρδέλα.
Κλείνουμε και τις βάζουμε στο ταψί. Από πάνω τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και τοποθετούμε τις σαρδέλες στριμωχτά. Προσθέτουμε λιωμένο σκόρδο, την σάλτσα ντομάτας και το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.