32.7 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓεμιστές πιπεριές με μαλακά τυριά
spot_img

Γεμιστές πιπεριές με μαλακά τυριά

-

Αγαπημένο ορεκτικό για τα κυριακάτικα τραπέζια και τις καλοκαιρινές μαζώξεις με φίλους. Είναι ότι πρέπει εάν στο τραπέζι υπάρχει είτε παγωμένη μπύρα, είτε λευκό κρασί που πρώτα έχει… κάνει μία βόλτα από το ψυγείο.

Υλικά

  • 12 πιπεριές κέρατο, μέτριες

Για τη γέμιση

  • 200γρ. κατίκι Δομοκού
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Για το ψήσιμο

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κασέρι ψιλοτριμμένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά. Εν συνεχεία τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρούμε όλα τα κομμάτια της φλούδας που έχουν ξεκολλήσει από τις πιπεριές και κόβουμε τα κοτσάνια.

Σε ένα μπολ βάζουμε και τα τρία τυριά που έχουμε και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι για να ομογενοποιηθούν σε μία μάζα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο. Τα ανακατεύουμε όλα για να έχουμε στο τέλος ένα ενιαίο μείγμα. Και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές μας με προσοχή για να μην σπάσει η πιπεριά.

Βάζουμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και τις πασπαλίζουμε με το τρίμα κασεριού.

Τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά κι εν συνεχεία ανάβουμε το γκριλ και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Για το σερβίρισμα να πούμε ότι σε άλλους αρέσει ζεστές, αλλά πιο κρύες. Είναι θέμα γούστου.

spot_img
spot_img
spot_img