Υλικά
• 3 ντομάτες
• 3 κολοκυθάκια
• 3 πιπεριές πράσινες
• 3 μελιτζάνες τσακώνικες
• 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 12 κ.σ. γλυκό τραχανά ή τραχανά λαχανικών (3 κ.σ. για κάθε λαχανικό)
• 4-5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τραχανά με νερό μέχρι να το σκεπάζει και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα ετοιμάζουμε για γέμισμα. Αδειάζουμε την ψίχα από τις ντομάτες. Κόβουμε μία φέτα – καπάκι κατά μήκος από τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Καθαρίζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές. Αφαιρούμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες (τα κάνουμε σαν βαρκούλα). Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί. Οι μελιτζάνες μου ήταν φλάσκες, οπότε τις έκοψα όπως τις κάνουμε για παπουτσάκια.
Ψιλοκόβουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε και το σκόρδο, το κρεμμύδι, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το 1/2 ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες (πολτοποιημένη στο μούλτι). Στραγγίζουμε και στίβουμε μέσα στις παλάμες μας τον τραχανά και το ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.
Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τις μελιτζάνες τις σκέπασα με μια φέτα τυρί. Βάζουμε στο ταψί τις πατάτες, την υπόλοιπη γέμιση αν έμεινε, 1 κούπα νερό και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 1 ώρα περίπου.
