Υλικά
1 κιλό ολόκληρες γαρίδες μέτριες, πλυμένες και στραγγισμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 (80ml) φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. τσαγιού θυμάρι ή θρούμπι
1 κουτ. τσαγιού μπούκοβο ή άλλη καυτερή ή γλυκιά πιπεριά
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φρέσκο φύλλο λεμονιάς για κάθε γαρίδα
10 ανοξείδωτα σουβλάκια
Για τη διακόσμηση
1 λεμόνι κομμένο στα 4
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ρηχό πλατύ σκεύος. Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το σκόρδο, το λάδι, το θυμάρι, το μπούκοβο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, και περιχύνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Μπορούμε να τις φυλάξουμε στο ψυγείο και να τις ψήσουμε την άλλη μέρα. Ξεχωρίζουμε τις γαρίδες σε 8 μερίδες. Περνάμε τις γαρίδες στα σουβλάκια με ένα φύλλο λεμονιάς ενδιάμεσα. Τοποθετούμε τα 10 σουβλάκια σε τηγάνι γκριλιέρα και κρατάμε τη μαρινάδα για το άλειμμα.
Στο μεταξύ, τοποθετούμε στη γκριλιέρα τα σουβλάκια με τις γαρίδες, τις αλείφουμε με λίγη μαρινάδα και τις ψήνουμε για 3΄ περίπου από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.