24.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓαρίδες με μέλι και σκόρδο
spot_img

Γαρίδες με μέλι και σκόρδο

-

Υλικά
500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
Ελαιόλαδο, για το μαγείρεμα
Για τη μαρινάδα
1 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ. γλ ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1/2 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού μέλι
1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το σερβίρισμα
Μπρόκολο στον ατμό, για το σερβίρισμα
Φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις γαρίδες σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή σε ένα μεσαίο μπολ. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας. Ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα στις γαρίδες, κάνοντας μασάζ μέσω της σακούλας ή ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά. Κρατάμε την υπόλοιπη μαρινάδα. Τοποθετούμε τις γαρίδες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις προσθέτουμε στο τηγάνι και τις μαγειρεύουμε για ένα περίπου λεπτό. Ρίχνουμε στο τηγάνι τη μαρινάδα που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και συνεχίστε να μαγειρεύετε τη μαρινάδα μέχρι να μειωθεί και να πήξει για περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω από μαγειρεμένο ρύζι και μπορούμε να τις συνοδέψουμε με μπρόκολο στον ατμό. Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα και τις γαρνίρουμε με κρεμμυδάκια.

spot_img
spot_img
spot_img