Υλικά
• 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζάνι φρέσκος χυμός λάιμ, συν ξύσμα λάιμ ως γαρνιτούρα
• 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
• 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα
• 1 φλιτζάνι νερό
• 1/2 φλιτζάνι ξίδι ρυζιού
• 3 ολόκληρα γαρίφαλα
• 1 φύλλο δάφνης
• 1/2 κιλό άψητες γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια και ουρές
Εκτέλεση
Σε ένα ρηχό ταψί, συνδυάζουμε το κρεμμύδι, τον χυμό λάιμ, την κάπαρη, τη μουστάρδα και την καυτερή σάλτσα. Βάζουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, το ξίδι, τα γαρίφαλα και τη δάφνη. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις βράζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε τις γαρίδες στο ρηχό ταψί που περιέχει το μείγμα με το κρεμμύδι. Βγάζουμε τα γαρίφαλα και τη δάφνη. Ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού. Καλύπτουμε και καταψύχουμε τη μαρινάδα καλά, για περίπου 1 ώρα. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε το μείγμα γαρίδων σε μικρά μπολ και γαρνίρουμε το καθένα με ξύσμα λάιμ. Σερβίρετε κρύο.
