20.6 C
Athens
Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓαμοπίλαφο από την Ικαρία
spot_img

Γαμοπίλαφο από την Ικαρία

-

Υλικά

* 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
* 3 μέτρια κρεμμύδια χονδροκομμένα
* 1 ματσάκι μαιντανός
* ½ κιλό ντομάτες τριμμένες
* 2 κ.σ. πελτέ
* 1 ½ κιλό κατσικάκι σε μερίδες
* 2 πράσινες πιπεριές
* 2 κόκκινες πιπεριές
* 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
* Αλάτι- πιπέρι
* Ρίγανη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού αρχίσει να βράζει το κρέας προσθέτουμε τις πιπεριές χονδροκομμένες και τις ντομάτες μαζί με λίγη ρίγανη και πιπέρι.
Αφού βράσει για λίγο το φαγητό προσθέτουμε τον πελτέ που έχουμε διαλύσει σε ένα μικρό φλιτζανάκι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο το φαγητό αλατίζουμε.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας αφαιρούμε από τη φωτιά, το κρατάμε στην άκρη και σουρώνουμε το ζουμί. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ζωμό. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img