Υλικά
• 1 κιλό ώριμες και γερές φράουλες
• 500 γρ. ζάχαρη
• 1 λοβός βανίλιας
Εκτέλεση
Πλένω και σκουπίζω καλά τις φράουλες. Κόβω και πετάω τα κοτσανάκια τους και στη συνέχεια κόβω στη μέση τις μεγάλες (αφήνω τις μικρές ολόκληρες). Τις βάζω σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
Χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος στη μέση, ξύνω τα σποράκια με ένα μαχαιράκι και τα ρίχνω στην κατσαρόλα, μαζί με τους λοβούς.
Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά και βράζω για 30 – 35 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.Το γλυκό αυτό έχει σχετικά ρευστό σιρόπι. Αν το θέλω πιο δεμένο, βράζω για 10 λεπτά ακόμα.
Το μοιράζω σε αποστειρωμένα βαζάκια, όσο είναι ακόμα καυτό.