22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΦουσίλι με ντοματίνια και κολοκυθάκια
spot_img

Φουσίλι με ντοματίνια και κολοκυθάκια

-

Υλικά
• 500 γρ. φουσίλι
• 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 500 γρ. κολοκυθάκια λεπτοκομμένα
• 500 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
• 1/2 κ. γλυκού αλάτι
• 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
• 2 κ. σούπας βούτυρο
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
• 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
• 1/3 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
• τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φουσίλι για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια με το αλατοπίπερο. Μετά από πέντε λεπτά πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού. Σούρωσε τα φουσίλι και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
Ξαναβάλε το τηγάνι στην φωτιά, πρόσθεσε τα φουσίλι και το βραστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Σέρβιρε με έξτρα πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

spot_img
spot_img