Υλικά
• 2 φιλέτα τσιπούρας έτοιμα για μαγείρεμα
• 1 ντομάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
• 1 φύλλο δάφνης
• 20 ml. Ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι, πιπέρι
• Ρίγανη, θυμάρι, μαραθόσπορος
• 1 σφηνάκι ρακή ή τσίπουρο)
• Λίγο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, τοποθετώ το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μυρωδικά και λίγο νεράκι. Ανάβω το μάτι στο μέτριο. Όταν αρχίσει να μυρίζει, βάζω την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη με λίγο ακόμα νερό. Όταν αρχίσει να βράζει, απλώνω τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο τηγάνι και, με ένα κουτάλι, βάζω σάλτσα επάνω στα εκτεθειμένα τμήματα των φιλετών. Σκεπάζω και αφήνω να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά.
Σε 15′ είναι βασικά μαγειρεμένο, αλλά γυρίζω και από την άλλη πλευρά, ώστε να ψηθεί κι αυτή το ίδιο καλά. Όταν το ψάρι αρχίσει να είναι ευαίσθητο στο σπάσιμο, τότε προσθέτω και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σβήνω τη φωτιά. Περιμένω να πιει το φαγητό τα ζουμιά του.
