10.4 C
Athens
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΦάβα με ταχίνι
spot_img

Φάβα με ταχίνι

-

Υλικά
Για τη φάβα
• 300 γρ. φάβα
• 80 ml ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πατάτα τριμμένη
• 1 λίτρο νερό
• 60 γρ. ταχίνι
• Αλάτι-Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
• Ωμό ελαιόλαδο
• Θρυμματισμένα καρύδια
• Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τη φάβα και τη τριμμένη πατάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Βγάζουμε τους αφρούς που θα δημιουργηθούν με μία τρυπητή κουτάλα.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί η φάβα και ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφού είναι έτοιμη, αλατοπιπερώνουμε και λιώνουμε σε ένα πολυμηχάνημα για να γίνει εντελώς κρεμώδης. Ρίχνουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα στο πολυμηχάνημα. Σε μία πιατέλα σερβίρουμε την φάβα και πάνω θρυμματισμένα καρύδια, σουσάμι και ωμό ελαιόλαδο.

spot_img
spot_img