30.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΦασολάκια με χταπόδι και πατάτες
spot_img

Φασολάκια με χταπόδι και πατάτες

-

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 χταπόδι του κιλού καθαρισμένο
  • 2 πατάτες μεγάλες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι μηλόξιδο
  • 250γρ. ντομάτα ξυσμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά και τοποθετούμε μέσα το χταπόδι. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε  τη φωτιά και αφήνουμε το χταπόδι να ψηθεί στο ζουμί του για περίπου 1 ώρα. Στραγγίζουμε κρατώντας το ζουμί και αφήνουμε το χταπόδι στην άκρη να κρυώσει.

Στο μεταξύ βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας το ελαιόλαδο και σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Μετά προσθέτουμε και τις πατάτες και τα φασολάκια και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις πατάτες και τα φασολάκια και δίνετε μια βράση στο φαγητό.

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ζουμάκια του. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαγειρευτούν και τα λαχανικά. Προς το τέλος ανακατεύουμε στο φαγητό και τον μαϊντανό.

spot_img
spot_img