Υλικά
• 200 γρ. Μείγμα Αρτοποιίας χωρίς γλουτένη
• 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
• 300 ml χλιαρό νερό
• 1φακελάκι ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη
• 1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 κ. γ. αλάτι
• 4 κ. σ. λάδι
• 70 γρ. ελιές σε ροδέλες
• 1 κ. σ. αποξηραμένο θυμάρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με 100 ml χλιαρό νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη, 30 γρ αλεύρι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και περιμένουμε 15-20 λεπτά έως ότου να ενεργοποιηθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλάτι, την ενεργοποιημένη μαγιά με το νερό και 2 κουταλιές σούπας λάδι.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι αρχικά και στη συνέχεια με τα χέρια μας για 2-3 λεπτά φέρνοντας τη ζύμη μας σε μια μορφή μπάλας.
Χρησιμοποιούμε λίγο επιπλέον λάδι, όσο χρειάζεται η ζύμη μας για να δουλευτεί, προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς, ενσωματώνοντας τις μέσα στη εύπλαστη ζύμη μας.
Λαδώνουμε ελαφριά τα τοιχώματα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να διπλασιαστεί σε όγκο σε κλειστό φούρνο στους 45-50 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, αλευρώνουμε ελαφριά τον πάγκο μας, κάνουμε προσεχτικά κάποια ανοίγματα και διπλώματα και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 ισομερή κομμάτια.(95-100 γρ)
Με τα χέρια μας και χρησιμοποιώντας τις παλάμες μας, φέρνουμε κάθε κομμάτι ζύμης στη μορφή μιας καλοσχηματισμένης στρόγγυλης μπαλίτσας.
Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας πάνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος και σε σχετική απόσταση μεταξύ τους, τα πιέζουμε ελαφριά να ανοίξουν και τα σκεπάζουμε, αφήνοντάς τα άλλα 20 με 30 λεπτά για ένα 2ο φούσκωμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190°C, τα αλείφουμε με ένα πινέλο και λάδι στην εξωτερική τους επιφάνεια και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε ότι έχουν ψηθεί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.
