27.8 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕίναι πλέον μονόδρομος, να κάψει το σενάριο
spot_img

Είναι πλέον μονόδρομος, να κάψει το σενάριο

-

  • Η πρόταση, που κομίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, προτάσσει πρώτα και πάνω από όλα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

 

Της Ευαγγελίας Λιακούλη*

 

Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας ζει σε συνθήκες παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Όλες οι κυβερνητικές κινήσεις και επιλογές, καταδεικνύουν ότι η ώρα της κάλπης πλησιάζει…

Κι όμως, ο Πρωθυπουργός, σε ρόλο Πυθίας, μιλά με γρίφους και χρησμούς, από τη μια επιμένοντας ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και από την άλλη, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με ένα τεράστιο πλέον, «ναι μεν , αλλά …» !

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες δεν μπορούν να «σηκώσουν κεφάλι» από τα πολλαπλά χτυπήματα που συνεχίζουν να δέχονται καθημερινά. Η αναποτελεσματικότητα των καθυστερημένων και ανεπαρκών μέτρων της Κυβέρνησης αποδεικνύεται δραματικά, από τη διαρκή ανοδική πορεία του πληθωρισμού και το διευρυνόμενο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ του ευρωπαϊκού και του ελληνικού δείκτη, με τις αυξήσεις στα καύσιμα, την ενέργεια και τα τρόφιμα να αγγίζουν ιστορικό υψηλό. Παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης που, απτόητη, επιμένει να επιρρίπτει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, εκτός από την ίδια, τα άλλοθί της καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.

Η πορεία έχει χαραχθεί

Το σκηνικό της παρακμής είναι πλέον δύσκολο να ανατραπεί, η πορεία έχει ήδη χαραχθεί. Κάτι που γνωρίζει καλά ο κ. Πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και, μέσω των στελεχών του και των φιλικά διακείμενων ΜΜΕ, έχει δημιουργήσει, εδώ και καιρό, ένα κλίμα εκλογολογίας, το οποίο αρχίζει όμως να βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και τον τόπο.

Μόνιμα θύματα των κυβερνητικών αστοχιών, της παντελούς έλλειψης σχεδιασμού και των αλλεπάλληλων εκλογικών σεναρίων, είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι νέοι, δηλαδή οι πιο ευάλωτοι, οι σύγχρονοι μη προνομιούχοι, που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά και ευκαιρίες να μην υπάρχουν πια.

Ταυτόχρονα, η παραληρηματική προκλητικότητα της Τουρκίας κορυφώνεται και θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Χαλεποί καιροί

Οι δυσκολίες είναι σαφείς, όπως είναι σαφές ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και οι καιροί χαλεποί. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να βάλει ένα τέρμα στις ατέρμονες και επιζήμιες συζητήσεις, περί πρόωρων εκλογών. Θα υποχρεωθεί να … «κάψει το σενάριο» περί τέλους της τετραετίας και των λοιπών μη πειστικών φληναφημάτων !

Απλώς, αποφασίζοντας, αυτό που ήδη έχουν οι υπουργοί του αποφασίσει, κατεβάζοντας τις πένες και τρέχοντας στις περιφέρειές τους, προσπαθώντας να πείσουν για την …αναγέννηση της χώρας , επί της Κυβερνήσεώς τους.

Είναι πλέον μονόδρομος, να κάψει το σενάριο. Ο ελληνικός λαός έχει κατά πολύ ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του και απαιτεί Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια.

Απαιτεί μια νέα αρχή, τώρα. Γιατί τώρα η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση σοβαρή και υπεύθυνη, που θα δίνει συγκεκριμένες και ξεκάθαρες λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Γιατί χρειάζεται τώρα τη σοσιαλδημοκρατική κυβερνητική πρόταση, που κομίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, προτάσσοντας πρώτα και πάνω από όλα τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, με όραμα την πορεία της χώρας προς ένα δίκαιο και φωτεινό μέλλον. Τώρα είναι η ανάγκη μεγάλη και δεν μπορεί να περιμένει .

  • Η Ευαγγελία Λιακούλη είναι Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Βουλευτής Λάρισας-Ποινικολόγος Παρ’ Αρείω Πάγω

spot_img
spot_img
spot_img