Ποντιακό πιροσκί με γέμιση λαχανικών
Τα ποντιακά πιροσκί είναι πραγματικά υπέροχα. Με γέμιση λαχανικών είναι πραγματικά εξαιρετικά.
Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κολοκύθι μεγάλο
- 2 μικρά μπουκέτα μπρόκολο
- 2 μικρές ντομάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αυγό
Εκτέλεση
Βράζουμε καλά τα λαχανικά (εκτός από τις ντομάτες) και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με τις ντομάτες, το αλεύρι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Κατόπιν, χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά της σούπας νερό και τα περιχύνουμε ανακατεύοντας ώστε να μη γίνει σαν ομελέτα. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας και λίγο μαϊντανό αν θέλουμε. Τέλος, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και γεμίζουμε τα πιροσκί.