14.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ - Χορτοφαγικά λαζάνια
spot_img

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ – Χορτοφαγικά λαζάνια

-

Υλικά
• 9 φύλλα Lasagne
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 100 γρ. καρότο
• 2 κοτσάνια σέλερι
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 800 γρ. πούλπα ντομάτας
• 150 ml νερό
• 2 κ.γλ. αλάτι
• 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 500 γρ. μελιτζάνες
• 150 τυρί μοτσαρέλα
Για σερβίρισμα:
• 1 χούφτα φύλλα βασιλικού ή 1 χούφτα μαϊντανό
• 1 χούφτα τοματίνια
• λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και τα κλωνάρια του σέλινου. Τρίβουμε το καρότο. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το τριμμένο καρότο και το σκόρδο για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, νερό και αλάτι. Καρυκεύουμε με βαλσάμικο ξύδι και ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται.
Ετοιμάζουμε τα λαζάνια: απλώνουμε το ένα τέταρτο της σάλτσας σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Καλύπτουμε με τρία φύλλα λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Προσθέτουμε λίγη μοτσαρέλα σε δύο άλλες στρώσεις. Ολοκληρώνουμε με μια στρώση σάλτσας.
Ψήνουμε τα λαζάνια για 45 με 55 λεπτά. Στον μισό χρόνο, προσθέτουμε λίγη μοτσαρέλα επάνω στα λαζάνια. Σερβίρουμε με βότανα και ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

spot_img
spot_img