32.1 C
Athens
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΧυλοπίτες Πηλίου με 4 ελληνικά τυριά και ντοματίνια στον φούρνο
spot_img

Χυλοπίτες Πηλίου με 4 ελληνικά τυριά και ντοματίνια στον φούρνο

-

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες φαρδιές Πηλίου
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτη, τριμμένη
  • 100 γρ. κασέρι Ελασσόνας, τριμμένο
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί Κισσάβου τριμμένο
  • 100 γρ. ανθότυρο Κρήτης, τριμμένο
  • τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο βασιλικό
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ και 100 ml από το γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μέτριο, βαθύ ταψί.

Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να κοχλάζει το γάλα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το γάλα, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

spot_img
spot_img
spot_img